Att tänka på - Microblading

ATT TÄNKA PÅ - MICROBLADING

Ögonbryn

Det är viktigt med en snygg form och fin symmetri! Därför börjar vi med att mäta var dina bryn borde sitta för att passa ditt ansikte. Jag tittar på olika riktlinjer ihop med benstrukturen och målar sedan upp en mall. Utifrån det korrigerar vi tjocklek och form efter dina önskemål. Jag gör klassiska bryn som ska se så naturliga ut som möjligt. Mao fylla ut dina bryn med nya strån. 

Känner du dig osäker kring detta moment rekommenderar jag att komma på en kostnadsfri konsultation innan.

När du sedan godkänt formen, påbörjar jag behandlingen. Rekommenderar att du som kund, smörjt in dina bryn med bedövningssalva ca 30 min innan du kommer.

För att det ska se så naturligt ut som möjligt väljer man färg utifrån de egna brynhårens färg, din hårfärg på huvudet, hudfärg och hudens undertoner. Önskar du en mörkare färg än vad dina egna hår har rekommenderar jag att du färgat dessa ett par dagar i förväg. Du behöver då också fortsätta färga dem för ett snyggt resultat.

Jag tatuerar sedan strå för strå i den riktning som de egna stråna växer. Detta tar ca 45-60 minuter. En del tycker att det kan göra ont och andra känner ingenting alls.Att tänka på INNAN microblading


Du bör inte ha detta vid en behandling:

- Ha nyfärgade bryn

- Vara gravid eller amma

– Ha högt blodtryck

– Diabetes

– Äta blodförtunnande mediciner

– Ha Rosacea, Psoriasis, utslag eller eksem i ansiktet

- Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.

– Vid vissa andra sjukdomar och medicinering kan du behöva ett läkarintyg. Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning om behandling kan genomföras eller inte.

- Sola inte på 24timmar innan ditt besök.


Samma dag som behandling ska du unvika:

- Äta starka mediciner

- Vara alkoholpåverkad.

- Koffein (kaffe, the, cola)

- Omega3-tabletter, C-vitamin (undvik några dagar innan)

- värktabletter


Pigmenten är EU-godkända, men om du är känslig så finns det möjlighet att göra ett färgtest. Detta behövs göras minst 2 dygn innan ditt inbokade besök. Kostar 250kr, summan dras av från behandlingskostnaden om du ff kan tatueras. Om du reagerar på färgen så avbokar vi din tid.
Skötselråd 48 timmar EFTER behandling

- Ingen tvätt, dusch, träna, basta eller beröring överhuvudtaget av det pigmenterade hudområdet.

- Applicera Vitaminsalva som har en läkande effekt på huden och mjukar upp skorporna för bästa läkning, alternativt kan man applicera Bepanten salva som är en sårsalva. (Den finns att köpa i apotek eller välsorterade livsmedelsbutiker.)

- Att gnugga, gnida, pilla eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden är helt förkastligt eftersom det finns en viss risk för ärrvävnad, infektion och en för stor färgreduktion kan kan uppstå.

- Samma dag som behandlingen kan man vara lite röd eller svullen runt brynen. 

- Dagen efter är brynen mörkare än det slutliga resultatet och fortsätter vara så i ca 1 vecka, tills färgskorporna trillat av. Det är jätteviktigt att skorporna får trilla av, av sig själv - om du pillar bort dem är chansen stor att pigmenten följer med.Resultat efter läkning

Jag lämnar ingen garanti på resultatet då detta är väldigt individuellt och beror på din hud.

Alopeciakunder kan behöva komma tillbaka för påfyllning snabbare, då huden hos någon med alopecia förnyas 3 gånger snabbare.

Om man har oljig eller fet hy, stora porer, röker mycket eller blöder mycket vid behandling kan resultatet bli mindre skarpa strån.

Solar och badar (klor o saltvatten) mycket resulterar i blekande av pigmenten. Solskydd rekommenderas!


MICROBLADING / 3D BRYN